Op 17 juni 2019 begon onze zoektocht naar de ideale werkplek aan de Nederlandse kust. “Alles wat we nodig hebben is een laptop en een internet verbinding, dus waarom zouden we op kantoor blijven zitten?” Al snel kwamen we erachter dat stopcontacten ook behoorlijk handig zijn. Vervolgens ontdekten we dat deze op Bloemendaal, onze eerste strandwerkplek, ver te zoeken zijn. Zo ontstond het idee om je mee te nemen op ons avontuur, zodat onze beginnersfouten niet de jouwe hoeven te zijn.

Bloomingdales

Eenmaal aangekomen op Bloemendaal zijn het eerste café wat we tegenkwamen binnengelopen: Bloomingdales. De nette inrichting en stijl zorgde voor een relaxte sfeer, waar vooral veel jonge mensen van kwamen genieten. Verder hadden ze een VIP Deck met, zo te zien, heel comfortable ligbedden voor €25 per dag.
WiFi: 5Mbit op een rustige dag
Stopcontacten: Alleen achter de bar

Woodstock

Na een vlug kopje koffie en (lauwe) thee zijn we doorgelopen naar Woodstock. Visueel was het hier heel indrukwekkend, zowel het exterieur als interieur had de vormgeving van een oud piratenschip. Het terras lag vol met ligbedjes en comfortabele banken. Deze plek was dan ook aanzienlijk populair. Zelfs op de maandagochtend waarop de andere strandtentjes vrijwel leeg waren, barstte het hier van de mensen. Geen ideale werkplek dus.
WiFi:
Stopcontacten: Alleen achter de bar

Later aan zee

Zo kwamen we aan bij Later aan zee. Een bistro die ons op het eerste oog niet zo interessant leek, maar een hele fijne werkplek bleek te zijn. Het was hier heel rustig, er kwamen vooral kleine gezinnen en koppels. Het terras was overzichtelijk ingericht en we hebben aan verschillende tafeltjes zitten werken (afhankelijk van de zon). Ook hier was er de optie voor ligbedden, maar dan voor €35,- per dag. De service was goed en efficiënt. Het eten was van goede kwaliteit en zeer vullend. Hier hebben we gewerkt tot onze accu’s erbij neervielen. Want ja, op Bloemendaal zijn stopcontacten ver te zoeken.
WiFi: Goede kwaliteit (helaas niet gemeten)
Stopcontacten: Alleen achter de bar

Conclusie

Werken op Bloemendaal is leuk, zolang je je eigen powerbank mee hebt of een onwijs sterke accu hebt. We raden vooral Later aan Zee aan voor het echte werkantie gevoel!