Regelmatig bloggen kan een enorme aanwinst zijn voor je bedrijf. Het geeft je de kans om jouw kennis te delen, waardoor je meer in verbinding komt met (nieuwe) klanten. Daarnaast verhoogt het ook je vindbaarheid (SEO), want zoekmachines zijn dol op actieve websites. Daarmee vergroot je dus ook je netwerk!

Maar als je eenmaal zo’n waardevolle blog hebt geschreven. Hoe zorg je er dan voor dat deze ook op je website te lezen is? Daar helpen wij je graag mee ­čÖé In deze blog lees je hoe je gemakkelijk zelf een blogbericht aanmaakt op jouw WordPress website!

Instructie: Blog toevoegen

 1. Ga naar berichten

  Als je bent ingelogd in het WordPress Dashboard van je site (jouwdomein.nl/wp-admin), zie je in de linkerbalk “Berichten” staan. Klik daarop.

 2. Klik op Nieuw bericht

 3. Voer een Titel in

 4. In het blok daaronder kun je de tekst van je blog invoeren

 5. Andere blokken toevoegen

  Eventueel kun je in je blog ook gebruik maken van koppen, media etc. Dit doe je door rechts op het plusje te klikken.
  Vervolgens kies je de gewenste optie

 6. Voeg een uitgelichte afbeelding toe

  Onder de pagina instellingen (rechterbalk) kun je een uitgelichte afbeelding toevoegen. Deze afbeelding komt bovenaan de blog te staan en wordt getoond in het blog overzicht.

 7. Selecteer eventueel een categorie

  Als je je blogs wilt onderverdelen in verschillende categorie├źn kun je in de rechterbalk een de passende categorie selecteren of aanmaken

 8. Vergeet niet om op publiceren te klikken als je klaar bent

Gepubliceerd!

Daarmee ben je klaar! Je blog wordt nu getoond in het blogoverzicht en kan door iedereen worden gelezen. Mocht je nog geen blogoverzicht hebben, dan kun je hier onze tutorial lezen over het maken van een blogoverzicht met Divi.