PayPal toevoegen aan je WooCommerce webshop

door | 10-02-2021 | 0 Reacties

Paypal is internationaal één van de populairste betaalmethoden. Het is voor veel webshops dan ook logisch om dit aan te bieden als optie in het checkout proces. Heb je een WooCommerce webshop en wil je deze optie aanbieden aan je klanten? Hieronder staan alle nodige stappen op een rijtje

Voor het uitvoeren van de onderstaande stappen gaan we ervan uit dat je al een WooCommerce webshop hebt.
Als je al een zakelijk PayPal account hebt, kun je beginnen bij stap 3.

 1. Maak een zakelijk PayPal account aan

  Allereerst is het belangrijk een zakelijk PayPal account op te zetten. Een persoonlijk account kan namelijk niet worden gekoppeld aan WooCommerce.

  Ga hiervoor naar de PayPal website en klik op aanmelden. Vul hier je e-mail adres en vervolgens alle andere gegevens waar ze om vragen in. Je wordt vervolgens gevraagd om je type bedrijf in te vullen en je gegevens te verifiëren.

  Zie zo; je zakelijke PayPal account is klaar!

 2. Verifieer je e-mailadres

  Wanneer je klaar bent met het opzetten van je account ontvang je van PayPal een serie e-mails. Daartussen vind je ook een confirmatie e-mail om te bevestigen dat jij ook echt de eigenaar bent van het aangegeven e-mailadres.
  Klik op “Confirm your E-mail”

 3. Zet Instant Payment Notifications aan in PayPal

  Als we nu toch in het PayPal account zitten kunnen we meteen Instant Payment Notifications (IPN) aanzetten. Deze communiceren met de WooCommerce webshop dat een betaling is voltooid zodat de bestelling in behandeling kan worden gezet. Dit is een belangrijke stap om te zorgen dat koppeling met de webshop goed werkt.

  Klik op het tandwielicoontje rechts bovenin het PayPal Dashboard en klik vervolgens op Rekeninginstellingen.


  Kies in het linkermenu voor webwinkelbetalingen en klik bij Directe betaalberichten op Bijwerken.

  Klik op Instellingen voor IPN. Vul hier de URL van je webshop in (bijv. https://jouwdomein.nl), schakel vervolgens IPN-berichten ontvangen in en klik op opslaan.

 4. Zet de PayPal betaalmethode aan in WooCommerce

  Ga in het WordPress Dashboard naar WooCommerce > Instellingen en kies hier het tabblad Betalingen. Klik hier vervolgens op PayPal Standaard.

  Vink hier ‘PayPal Standaard inschakelen’ aan
  Vervolgens kun je de gewenste titel en omschrijving invullen. Vul vervolgens het e-mailadres van je zakelijke account in. Zorg dat PayPal Sandbox staat uitgeschakeld.

  De overige instellingen kun je naar wens instellen. De PayPal-identiteitstoken is niet nodig aangezien we gebruik maken van een IPN.

 5. Stel de API key in

  Onderaan de instellingen vind je de API informatie. We raden altijd aan om eerst te testen Deze is nodig voor een werkende koppeling met Woo.
  Ga in je PayPal account naar Instellingen > Rekeningsinstellingen
  Ga naar Webwinkelbetalingen en klik bij API-toegang op bijwerken
  Klik bij NVP/SOAP-API-integratie (klassiek) op API-referenties beheren
  Selecteer vraag een API-handtekening aan en klik op akkoord en verzenden.
  Vul deze gegevens in in WooCommerce
  Klik vervolgens in PayPal op Klaar en in Woo op Wijzigingen opslaan

 6. Doe een test bestelling

  We raden altijd aan om de betaalmethode meteen te testen om alles goed verloopt. Mocht er nog iets misgaan controleer dan of je alle stappen goed hebt uitgevoerd. Neem anders contact met ons op.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.