WordPress Updates Uitvoeren

door | 18-07-2019 | 0 Reacties

Dit is wel echt het minimale wat je op je website moet doen aan onderhoud: het updaten van WordPress en alle plugins! De website updates uitvoeren is een punt wat je overal terug vindt als het gaat om WordPress onderhoud. Dat is logisch ook, want het is ontzettend belangrijk! Niet alleen omdat de functionaliteit constant wordt verbeterd, maar vooral ook om de veiligheid van de website zoveel mogelijk te bewaken. 

Gelukkig is het uitvoeren van de updates een eenvoudige handeling die over het algemeen snel gedaan is.

  • Begin met het maken van een backup, mocht er iets misgaan met updaten kun je hier op terugvallen
  • Ga in het WordPress Dashboard naar Updates, hier staat een overzicht van alle updates voor zowel WordPress als de plugins, thema’s en vertalingen
  • Voer een update uit (vink een plugin/thema aan en klik op bijwerken)
  • Loop de website zorgvuldig na op veranderingen en/of foutmeldingen
  • Herhaal de laatste 2 stappen voor alle updates

Tip: Wij raden aan om updates op z’n minst maandelijks uit te voeren, bij voorkeur zelfs wekelijks.

We raden aan om de website na elke stap na te lopen. Het kan namelijk zijn dat er na een bepaalde update problemen zijn op de website, of dat de website er anders uitziet. Doordat je de website na elke update checkt is het in één keer duidelijk waar het probleem ligt en weet je met welke update je beter nog even kunt wachten.

Foutmelding?

Het kan zijn dat je een plugin of thema probeert te updaten, maar daarbij een foutmelding krijgt. Vaak betreft dit een probleem met de licentie. Als eerste stap kun je controleren of je licentie nog geldig is en deze mogelijk verlengen.

Als het hier niet aan ligt is er een ander probleem met de plugin. Als je er zelf niet uitkomt kun je contact opnemen met de leverancier. Bij Plugins of bij Weergave > Thema’s terugvinden wie de auteur is en contactgegevens opzoeken.

Mocht je tegen problemen aanlopen bij het updaten kun je de vorige versie van een plugin terugzetten of je backup herstellen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.